Anders Dubbel IPA – För dig som gillar välhumlat

För några veckor sedan så blev det ju klart att man kunde beställa enstaka produkter från lokala producenter till vilket Systembolag som helst. Förmodligen så gynnade det Eskilstuna Ölkultur ganska bra. Anders Dubbel IPA hade det skrivits en hel del om och det verkade vara många som beställde denna populära brygd.

Själv var jag inte heller sent ut med att beställa eftersom jag hade hört så mycket bra om den. Jag gillar ju dessutom DIPA så det kunde bara slå väl ut.

Utseende: En rätt grumlig brygd med orange kulör. Cirka ett finger högt skum.

Doft: Tropiska frukter och givetvis humle. Känner mycket aprikos och en del tallbarr och citrus. Vissa tendenser av passionsfrukt dessutom. Det bådar redan här väldigt gott.

Smak: En rejält stor och fyllig smak som fylls av aprikos och andra tropiska frukter. Dessutom en rejäl beska som verkligen sitter i ett bra tag, precis som det skall vara i en DIPA. Imponerande nog så balanseras det hela upp på ett mycket bra sätt.

Omdöme: Det här är verkligen så bra som jag hade förväntat mig. En riktig käftsmäll. Kommer verkligen att köpa hem några stycken. Den jag drack var förmodligen riktigt färsk också så humlen kom till sitt rätta jag. Rekommenderas starkt.

Betyg: 5/5

Pris: 34,50 kr / 33 cl.

Alkoholhalt: 8,7 %

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: