Belgoklubben – La Rulles Estivale

Som jag tidigare nämnt i föregående inlägg var jag inte sen med att gå med i nystartade ”Belgoklubben”. En klubb som levererar belgisk öl av hög kvalité hem till dörren fyra gånger om året. Läs mer i mitt inlägg här!

I vilket fall så anlände denna låda i förra veckan och jag kände idag att det var dags att prova den första flaskan. Valet föll på en tidigare obeprövad flaska. La Rulles Estivale från  Brasserie Artisanale de Rulles som är en öl i stilen bière de garde.

Jag korkade upp min 75 cl flaska med något större kapsyl än vanligt och möttes av en halmgul vätska med ett stort vitt skum i glaset. Doften något brödig, lite jästighet och viss torkad aprikos. Väldigt frisk med en liten kryddighet och toner av citrus.

_DSC8308

Smaken har även den en viss brödighet, inslag av hö, citrus och humle. Dessutom finns det en något markerad beska. Det är en otroligt lättdrucken öl och gör sig mycket bra till sommarens varma dagar och jag rekommenderar er att dricka denna snart och inte spara ölet som faktiskt bière de garde* betyder.

Ingen dålig start på Belgoklubbens första låda. Skall bli otroligt spännande att prova resterande.

*Biere de garde betyder öl att spara och bryggdes förr under vintern för att sparas till sommaren.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: